Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zgłoszenie rekrutacyjne – dział: Minecraft

MineFlex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Chciałbym zgłosić swoją kandydaturę do objęcia stanowiska w dziale Minecraft.

Mam za sobą sporo lat aktywnej gry w Minecrafta, zarówno w trybie survival, jak i na serwerach PvP, modowanych oraz z minigrami. Moją zajawką jest tworzenie angażujących treści i pobudzanie społeczności do aktywności – co, mam nadzieję, widać po ostatnich tematach.

📌 Przykładowe tematy mojego autorstwa w kąciku gracza Minecraft

Zapoczątkowałem serię Ranking Minigier Minecraft która z ma potencjał na conajmniej kilkanaście kolejnych wątków.
Każdy z tych tematów został stworzony z myślą o pobudzeniu forumowej społeczności do dyskusji, ocen i dzielenia się doświadczeniami. Dołączyłem do nich także ankiety i własnoręcznie wykonane grafiki dopasowane do stylu forum.

Spoiler

👤 Kilka słów o mnie:

• Jestem aktywnym użytkownikiem, zależy mi na rozwoju działu i jego estetyce.

• Potrafię pisać klarownie, z wyczuciem stylu i języka forum.

• Mam pomysły na kolejne serie i eventy forumowe (np. quizy,  ranking serwerów Minecraft, konkursy budowli).

• Znam podstawy moderacji i umiem utrzymać porządek, zachęcając jednocześnie innych do udziału w rozmowie.

Jeśli moje dotychczasowe tematy się Wam podobają – z przyjemnością dołączę do zespołu i pomogę rozwijać dział Minecraft.

Pozdrawiam!
Marcin

Opublikowano (edytowane)

Jestem za. Ma chłopak i chęci, widać napracowanie, takich ludzi Nam potrzeba. 

Proud Of You Yes GIF

Edytowane przez eeXt46
Opublikowano
26 minut temu, eeXt46 napisał:

Jestem za. Ma chłopak i chęci, widać napracowanie, takich ludzi Nam potrzeba. 

Proud Of You Yes GIF

Napisanie posta zredagowanego przez AI no szczyt napracowanka 

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Muszę się odnieść do Twojego podania, bo parę rzeczy mi tu mocno nie pasuje.

1. Piszesz, że jesteś "aktywnym użytkownikiem". Stary, Twoje konto ma niecały tydzień, a na liczniku masz kilkanaście postów. Aktywność to się buduje miesiącami, a nie przez jedno popołudnie. Moderator powinien być osobą znaną i zaufaną w społeczności, a Ciebie nikt jeszcze nie zdążył poznać.

2. Najlepsze jest to, że deklarujesz, iż "potrafisz pisać klarownie, z wyczuciem stylu". Serio? Każdy Twój temat wygląda jakbyś wpisał w Chata-GPT polecenie "napisz mi angażujący post na forum o Minecrafcie". Jest sztywno, korporacyjnie i bez żadnego osobistego charakteru. Od moderatora oczekuje się własnego wkładu, a nie kopiuj-wklej z generatora.

Podsumowując: zerowy staż i treści pisane przez AI. Z mojej strony jest to zdecydowane NIE.

Najpierw trzeba stać się częścią społeczności, a nie próbować nią zarządzać po paru dniach za pomocą bota.

A żeby było zabawniej, ten post też powstał przy pomocy AI (Gemini 2.5 Pro). Taki mały, ironiczny dowód, że wklepanie prostego prompta w Chata-GPT to żadna sztuka. Ba, nawet ten dopisek został wygenerowany, a chyba brzmi trochę bardziej naturalnie, nie?

Opublikowano

Tak tylko doprecyzuję – moje zgłoszenie dotyczy roli redaktora, a nie moderatora. Jeśli chodzi o posty, to tak, na koniec przepuszczam je przez AI, żeby dopracować język i zachować spójność, ale każdy z nich jest indywidualnie przemyślany i przygotowany przeze mnie.

Jeśli chodzi o aktywność – zgadza się, konto jest nowe. Ale redaktor to jednak nie moderator – nie musi mieć „stażu” ani rozpoznawalności, jak ktoś kto zarządza społecznością. Forum wraca do życia po dłuższym czasie, więc to całkiem naturalne, że pojawiają się nowe osoby i konta bez dziesięcioletniego archiwum. To absolutnie nie oznacza braku zaangażowania.

Opublikowano

Tylko wrzuciłem ss'a do Gemini i napisałem prompta - AI nie jest cudownym tworem, które myśli za ludzi, więc bez redagowania wywalił z moderatorem. Post był celowy, żeby pokazać tylko, że Twoje tematy wyglądają jakby były tworzone przez generator tematów na forum. Uważam, że redaktor powinien co najwyżej wspomagać się AI w celach poprawy struktury czy analizy tekstu, a nie ma klepać proste prompty w GPT maszynowo. Wystarczy do promptu dorzucić "Nie dodawaj emotikon do swoich odpowiedzi", żeby nie dodawał tych głupio wyglądających emotikon, bo emotikony = Chat-GPT i to jeszcze bez "instrukcji" jak ma zbudować strukturę tekstu, przez co Twoje tematy wyglądają właśnie tak jak opisałem powyżej. I żeby była jasność - nic nie mam do wspomagania się AI, ale warto poświęcić trochę czasu, a nie prosty prompt + generowanie graficzki i wrzucamy na forum.

I ocena na NIE jest oceną AI, nie moją - mi osobiście to wisi (nie widzę sensu jakichkolwiek redaktorów w działach, tworzeniem durnych tematów mogą zająć się użytkownicy), więc "mojej" (znaczy AI) oceny proszę nie brać pod uwagę, gdyż nie odpowiadam za to co AI wygenerowało.

Opublikowano
W dniu 1.07.2025 o 15:20, Anhin napisał:

Tylko wrzuciłem ss'a do Gemini i napisałem prompta - AI nie jest cudownym tworem, które myśli za ludzi, więc bez redagowania wywalił z moderatorem. Post był celowy, żeby pokazać tylko, że Twoje tematy wyglądają jakby były tworzone przez generator tematów na forum. Uważam, że redaktor powinien co najwyżej wspomagać się AI w celach poprawy struktury czy analizy tekstu, a nie ma klepać proste prompty w GPT maszynowo. Wystarczy do promptu dorzucić "Nie dodawaj emotikon do swoich odpowiedzi", żeby nie dodawał tych głupio wyglądających emotikon, bo emotikony = Chat-GPT i to jeszcze bez "instrukcji" jak ma zbudować strukturę tekstu, przez co Twoje tematy wyglądają właśnie tak jak opisałem powyżej. I żeby była jasność - nic nie mam do wspomagania się AI, ale warto poświęcić trochę czasu, a nie prosty prompt + generowanie graficzki i wrzucamy na forum.

I ocena na NIE jest oceną AI, nie moją - mi osobiście to wisi (nie widzę sensu jakichkolwiek redaktorów w działach, tworzeniem durnych tematów mogą zająć się użytkownicy), więc "mojej" (znaczy AI) oceny proszę nie brać pod uwagę, gdyż nie odpowiadam za to co AI wygenerowało.

czego jesteś ekspertem 

Opublikowano

Nie podałeś czego jesteś ekspertem.

Osobiście, nie jestem zwolennikiem ludzi, którzy potrzebują AI, aby "sprawdzić spójność własnej wypowiedzi".

Po co nam redaktor, który wklepie wszystko w GPT, a to odwali za niego robotę 🤨

9368_gold.png

Opublikowano

Podlinkowałem temat, ale no dobrze. Jestem podobno ekspertem Elektroniki, a podobno, bo ani nie chciałem być takowym "ekspertem" (bo nie jestem alfą i omegą w kwestii ogólnie pojętej elektroniki), ani też nikt mnie nie pytał czy chcę takowym zostać - tak naprawdę nie rozumiem po co taka ogólnikowa nazwa "Eksperta", która jest bardzo myląca. Po historii postów raczej widać czym się głównie tutaj zajmuję - składanie zestawów, pomoc z problemami z komputerami/systemem Windows.

Chat-GPT na szczęście nie odwala całej roboty za kogoś - trzeba umieć pisać prompty, żeby dostać to czego się od niego oczekuje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.07.2025 o 16:45, Anhin napisał:

Podlinkowałem temat, ale no dobrze. Jestem podobno ekspertem Elektroniki, a podobno, bo ani nie chciałem być takowym "ekspertem" (bo nie jestem alfą i omegą w kwestii ogólnie pojętej elektroniki), ani też nikt mnie nie pytał czy chcę takowym zostać - tak naprawdę nie rozumiem po co taka ogólnikowa nazwa "Eksperta", która jest bardzo myląca. Po historii postów raczej widać czym się głównie tutaj zajmuję - składanie zestawów, pomoc z problemami z komputerami/systemem Windows.

Chat-GPT na szczęście nie odwala całej roboty za kogoś - trzeba umieć pisać prompty, żeby dostać to czego się od niego oczekuje.

Być może odpowiem na ten zarzut. Samo zamierzenie rangi Eksperta nie było nastawione jako jakaś forma zobowiązania czy odpowiedzialności. Na tamten moment poprzednia administracja przyglądała się działaniom użytkowników i doceniała tych, którzy byli najbardziej pomocy, coś jak kiedyś zaufane osoby w dziale Elektronika.

• _dave zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...